Șobolanul cafeniu

 

Pentru a-mi curăța plămânii, după ce în urma unui traumatism deschis mi-au curs doi litri de sânge în plămânul stâng, din timp în timp, ar fi necesar să mănânc un macerat de pătlagină, proaspăt culeasă, în miere.
Se pot culege niscaiva frunze de pătlagină de prin parcuri, dar nu-mi vine să-mi amestec ADN – ul cu cel al câinilor.
Iubesc câinii, dar nu și urina lor … iar cum drepturile legitime ale câinilor le permit să calce și să …pipi pe unde vor, am încercat să apelez la pătlagina din Plafar, măcar să nu văd de pe unde a fost culeasă.
Demențial!
În cutia cu pătlagină am găsit cioturi dubioase, fire de iarbă și fire de păr din coadă de cal!!!
Ca să nu mai văd alte componente discutabile prezentate ca pătlagină, am cumpărat o sticluță cu „Sirop de pătlagină”.
Produs,cică, naturist …

Acasă, am scos din geantă punguța de la farmacie, iar mâna mea a apucat sticla cu lichidul cafeniu.
Stranie senzație!
Sticla era din plastic, moale ca un șobolan cafeniu!

Deși mai nou, toți specialiștii trăncănesc să nu mâncăm, să nu bem din plastice, toate ambalajele sunt din plastic (și cred că vor fi din plastic încă mult timp).
Chiar și produsele farmaceutice au înlocuit recipientele din sticlă cu altele din plastic.

Cum unitatea de măsură a dozei terapeutice pentru adulți este linGURA, am luat o gură din siropul dulceag aromat.
Până seară luasem cele 4 (lin) GURI pe zi recomandate.
A doua zi când să deschid sticla, dopul era înțepenit, fixat, sigilat de sticlă din cauza conținutului de zahăr care se cristalizase între dop și sticlă.
Cu mâna stângă am prins dopul ca într-un clește cu spărgătorul de nuci, iar la fiecare încercare de răsucire a dopului, sticla moale ca un șobolan se răsucea în cealaltă mână, ca o ființă vie.
Dacă era șobolan murea strangulat, contorsionat, răsucit ca un tirbușon.

Am luat o gură din licoarea mult prea dulceagă pentru gustul meu și la scurt timp m-am convins că semnalele de ieri – somnolență, edeme față – gât, respirație șuierată – erau adevărate semne ale manifestărilor alergiei la conținutul șobolanului cafeniu.
Abia atunci am citit pe sticlă conținutul; de parcă s-au îndoit de capacitatea invertazei produsă de propriul meu trup, chimiștii au băgat mare parte din zahăr sub formă de zahăr invertit prin procedeu chimic …
Da’ n-am rămas în pierdere :)
Copilu’, ca orice copil, s-a bucurat de dulcele produs fără nicio problemă.

554dea568b5c0_pion_d-r_aleksandr_fleming

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>